Cursus ‘babymassage voor pedagogisch medewerkers’

In deze cursus leer je als pedagogisch medewerker de basisgrepen van babymassage. Je leert de baby’s observeren en met hen te communiceren. Op deze manier kan er sneller op een positieve en professionele manier op de behoefte van de baby worden ingegaan. Eventuele problemen worden sneller herkend.

Je leert de darmmassage, om darmkrampjes te voorkomen en te verhelpen. Je leert tevens hoe je een baby die niet lekker is (ziek is) te ondersteunen en te masseren. Ook het spelen met een baby komt aan bod.

Door het regelmatig masseren van een baby, leer je een baby beter kennen. Je leert sneller op de behoefte en wensen van een baby in te gaan. Babymassage leert je te communiceren met de baby. Zeker in de eerste 9 maanden is lichaamstaal het belangrijkste communicatiemiddel. Dit zorgt ervoor dat een baby zich op zijn gemak zal voelen en je je ook minder machteloos voelt als alles even niet soepel verloopt. Door te masseren kan de baby ervaren dat hij/zij een eigen lijfje heeft met een eigen grens. Dit geeft vertrouwen en geeft de baby meer de kans zich te ontspannen. Dit resulteert in een beter eet en slaapritme. Baby's die regelmatig gemasseerd worden hebben sterkere spieren en leren ook hoe ze deze spieren moeten gebruiken. Je zult merken dat het vertrouwen geeft als je weet hoe een baby ondersteund kan worden als hij niet lekker is door ziekte of darmkrampjes.

Door regelmatig het kindje te masseren geeft dit een sterke band, maar ook vertrouwen in het vasthouden en aanraken van de baby.

De cursus baby massage en spel is ook gericht op het leren spelen met een baby. Je leert leuke spelletjes, gym oefeningen en liedjes die je met een baby kunt doen.

Inhoud cursus:

Aan het eind van de les is er gelegenheid om een baby te emmeren (in een emmer in bad te doen).

Tijd 5 ochtenden van 1,5 uur
Waar Op locatie
Kosten maatwerk dus in overleg