Workshop ‘introductie babymassage’

In dit dagdeel van 3 uur leer je als ouders een aantal basisgrepen van de massage en wordt jullie uitgelegd waarom babymassage zo goed is voor ouders en baby. Ook wordt er kort aandacht besteed aan het spelen met de baby.

Wat is babymassage?

Door het regelmatig masseren van een baby leer je deze kleine schat beter kennen. Je leert sneller op de behoefte en wensen van een baby in te gaan. Babymassage leert je communiceren met je baby. Zeker in de eerste 9 maanden is lichaamstaal het belangrijkste communicatiemiddel. Dit zorgt ervoor dat een baby zich op zijn gemak zal voelen en je je ook minder machteloos voelt als alles even niet soepel verloopt. Door te masseren kan de baby ervaren dat hij/zij een eigen lijfje heeft met een eigen grens. Dit geeft vertrouwen en geeft de baby meer de kans zich te ontspannen. Dit resulteert in een beter eet en slaapritme. Baby's die regelmatig gemasseerd worden hebben sterkere spieren en leren ook hoe ze deze spieren moeten gebruiken. Je zult merken dat het vertrouwen geeft, als je weet hoe een baby ondersteund kan worden als hij niet lekker is door ziekte of darmkrampjes.

Voor vaders is het aan te raden regelmatig hun kindje te masseren, omdat dit een sterke band geeft, maar ook vertrouwen in het vasthouden en aanraken van de baby.

De cursus baby massage en spel is ook gericht op het leren spelen met je baby. Je leert leuke spelletjes, gymoefeningen en liedjes die je met je baby kunt doen.

Inhoud workshop

Aan het eind van de les is er gelegenheid om je baby te emmeren. (in een emmer in bad te doen).

Tijd Dagdeel van 3 uur
Waar Op locatie
Kosten € 30,- p.p. incl. BTW, excl. reiskosten