Lomi lomi massage

De van oorsprong Hawaiiaanse massage is bedoeld om mensen te genezen. Het is een traditionele massage die van familie op familie werd overgedragen en per genezer en familie kon verschillen. Het is een massage die met veel respect, rituelen, gebed en liefde werd gegeven om lichaam en geest te genezen en voor harmonie en balans te zorgen.

De Lomi Lomi massage herstelt de levenskracht en heeft een stimulerende werking op de spieren, het zenuwstelsel, de zintuigen, de bloedsomloop en de organen. Daarnaast verbetert deze massage de toevoer van zuurstof, de stofwisseling en afvoer van de afvalstoffen.

Hoe wordt deze massage gedaan?

Het is een rustige ritmische massage, die gericht is op ontspanning en genezing. Het is een volledige lichaamsbehandeling die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. Er wordt gebruik gemaakt van technieken die vergelijkbaar zijn met die van accupressuur. Ook de technieken drukken, kneden en wrijven worden gebruikt.

De nadruk van de behandeling ligt op ontspanning en het wegnemen van angsten, ergernissen en andere negatieve emoties, waardoor wordt voorkomen dat die emoties ziektes kunnen veroorzaken. Het lichaam wordt rustig en komt in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.