Therapie en coaching in De Vitaliteitsdolfijn

Vormen van therapie

In mijn praktijk heb ik verschillende therapievormen samengevoegd tot één behandeling. Ieder mens zit anders in elkaar en heeft andere wensen. Bij ieder mens past weer een andere methode. De therapie wordt op de klacht en de oorzaak afgestemd. Ik ben Complementair therapeut, NEI en EE therapeut. Hierin ben ik ook gespecialiseerd in het behandelen van zwangeren, baby's en kinderen.

Complementaire Therapie

Elk organisme heeft een zelfgenezend vermogen, oftewel, een natuurlijke kracht in zich om te herstellen als er zich stoornissen voordoen. In mijn behandeling werk ik met dit zelfgenezend vermogen. Door middel van natuurlijke methoden en middelen worden lichaam en geest geholpen zichzelf te herstellen.

Tijdens het eerste consult worden klachten, belevingen en ervaringen ten aanzien van fysieke, mentale en emotionele aspecten besproken. Daarnaast kijk ik ook naar voeding, leefomstandigheden, ziektegeschiedenis, mentale- en emotionele aspecten.

Nei = Neuro Emotionele Integratie

Eenheid brengen in denken en voelen. Door middel van een eenvoudige spiertest met daarbij een specifieke vraagstelling, is het mogelijk om met het onderbewustzijn in contact te komen. Emotioneel onverwerkte incidenten en trauma's worden zo opgespoord en verwerkt. Deze incidenten, hoe "klein" ze soms ook zijn, kunnen aanleiding geven tot o.a. gedragsstoornissen, verslavingen, crimineel gedrag, agressief- of zelfdestructief gedrag, angsten, stress of gebrek aan zelfvertrouwen. Zij bepalen mede hoe iemand door het leven gaat. Door deze techniek is de weg geopend naar bewustwording en positieve verandering.

EE = Emotioneel Evenwicht

EE is zeer geschikt in acute stressvolle situaties zoals angstaanvallen, examenvrees, moeilijke gesprekken e.d. Bij EE wordt niet ingegaan op de oorsprong van de emoties. Deze techniek wordt gebruikt om op een snelle manier het aanwezige, onbehaaglijke gevoel weg te werken.

Coaching

Tijdens de coachings gesprekken gaan we samen op zoek naar de gebieden waar je in vast loopt, waar je burn-out bijvoorbeeld door is ontstaan. Hoe je nieuwe patronen aan kan leren, hoe je slechte gewoonten of verslavingen kunt overwinnen, en vooral hoe je bewust wordt hoe je in het leven staat en hoe je beter voor jezelf leert zorgen.

Reiki & massage

Ook Reiki en massage kunnen onderdeel uitmaken van het behandelprogramma. Lees hier meer over reiki.

Heelal - principe

Binnen De Vitaliteitsdolfijn werk ik met het HEELAL- principe:

  1. Herkennen: Waar moet ik aan werken?
  2. Erkennen: Wat is je blokkade?
  3. Ervaren: Voelen wat het met je doet
  4. Lessen leren: Wat leer ik hiervan? oftewel inzicht krijgen.
  5. Accepteren: Accepteren van datgene wat je niet kunt veranderen, maar er wel anders mee om kunt gaan.
  6. Loslaten: Loslaten van het verleden en nieuwe acties ondernemen. Veranderen wat je kunt veranderen.